Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor

Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında stantlar kurarak vatandaşlara çeşitli sağlık hizmetleri tanıtılıyor.   Bugün Oasis AVM’de gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlara sağlık konusunda..

Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor
Yayınlanma: Güncelleme: 14 views

Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında stantlar kurarak vatandaşlara çeşitli sağlık hizmetleri tanıtılıyor.

blank

 

Bugün Oasis AVM’de gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlara sağlık konusunda bilgilendirmeler yapıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık personelleri, beslenme danışmanlığı ve boy-kilo ölçümü, kanser taramaları, kronik hastalıklar, şeker ve tansiyon ölçümü, ilk yardım ve yabancı cisim çıkarma eğitimi, organ bağışı, anne sütü, akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı ile ağız ve diş sağlığı konularında vatandaşları bilgilendirdi. Ayrıca, katılımcılara broşürler dağıtılarak sağlık farkındalığı oluşturuldu.

blank

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3- 9 Eylül tarihlerinde kutlanan “Halk Sağlığı Haftası”nın bu yılki ana temasının “Sağlığını erteleme, harekete geç” olduğu belirtildi. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.

Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü; “Aşının gücüne inan, aşılan”, “Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle”, “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “Ekranı değil, hayatı yaşa”, “Her adımında aile hekimin yanında”, “Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz” ve “Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller” konuları çerçevesinde etkinlikler düzenleyerek toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

blank

Bilgilendirme faaliyetlerinin Bodrum’da farklı bölgelerinde devam edeceği belirtildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.