“Kanserden Korunarak Yaşam Mümkün mü?”

Swissôtel Living Bodrum ev sahipliğinde gerçekleştirilen Geneis “Yaz Sohbetleri” serisinin ikinci oturumunda, “Kanserden Korunarak Yaşam Mümkün mü?” başlığı altında önemli konular masaya yatırıldı… Geneis, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nin düzenlediği Swissôtel..

“Kanserden Korunarak Yaşam Mümkün mü?”
Yayınlanma: Güncelleme: 2 views

Swissôtel Living Bodrum ev sahipliğinde gerçekleştirilen Geneis “Yaz Sohbetleri” serisinin ikinci oturumunda, “Kanserden Korunarak Yaşam Mümkün mü?” başlığı altında önemli konular masaya yatırıldı…

Geneis, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nin düzenlediği Swissôtel Living Bodrum ev sahipliğinde gerçekleştirilen Geneis “Yaz Sohbetleri” serisinin ikinci oturumunda, “Kanserden Korunarak Yaşam Mümkün mü?” başlığı altında önemli konular masaya yatırıldı. Etkinlik, özellikle genç katılımcıların ilgisini çeken güncel teknolojiler ve kanserden korunma yöntemleri üzerine odaklandı.

blank

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen ve New York Üniversitesi Hastanesi’nin genetik kanser bölümünün başkanı olan Dr. Berrin Monteleone, katılımcılara kanserden korunma ve erken teşhis konularında değerli bilgiler sundu. Dr. Monteleone, genetik risklerin tespiti ve kişiselleştirilmiş sağlık yaklaşımlarının önemine dikkat çekti. Özellikle genetik testlerin, kanser riskini önceden belirlemede kritik rol oynadığı ve erken teşhis sayesinde yaşam kalitesinin artırılabileceği vurgulandı.

Etkinlikte, sağlıklı beslenmenin ve genetik yapıya uygun diyetlerin önemine bir kez daha değinildi. Şef Ali tarafından hazırlanan kişisel beslenmeye dayalı tadım menüsü, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Menülerde düşük şekerli ve besleyici içecekler ile sağlıklı atıştırmalıklar yer aldı.

Gelecekteki tedavi yöntemlerinin de konuşulduğu etkinlikte, genetik bilginin kişiye özel tedavi planlamasında nasıl kullanılabileceği tartışıldı. Dr. Monteleone, gelişen teknolojilerle kanserin daha ortaya çıkmadan önlenebileceği ve yeni tedavi yöntemlerinin hızla geliştirildiğini belirtti.

blankblank

Etkinlik, genç katılımcıların ve uzmanların katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleşti. Özellikle kanser gibi ciddi hastalıklarla mücadelede genetik bilginin rolü ve yeni tedavi yöntemlerinin umut vaat ettiği vurgulandı.

Demans, Alzheimer hastalığı, beyin damar hastalıkları, baş ağrıları, migren, epilepsi, hareket bozuklukları ve nöromusküler hastalıklar gibi birçok konuda uzman Dr. M. Bülent Kahyaoğlu ile bugün “Uzun Yaşam”ı konuşacağımız “Genesis Yaz Sohbetleri”nin üçüncü oturumunu Instagram sayfamızdan canlı izleyebilirsiniz.

Bu etkinlik, sağlık ve genetik alanındaki son gelişmeleri kamuoyuna duyurmayı amaçlayan bir dizi toplantının parçasıdır. Geneis, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nin kurucusu, Prof. Dr. Nesrin Erçelen moderatörlüğünde, alanında uzman konuklarla “Geneis Yaz Sohbetleri” Swissôtel Living Bodrum’da devam edecek.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.